Zo teken je een Narcissus

Het is bijna lente! Laten we vast het zonnetje in huis halen en een Narcissus bloem tekenen met pastel op blauw papier. Als je dit tekenproject op school maakt zal het heel mooi staan in een lange gang of in je eigen klaslokaal. Onze leerlingen hebben ook geëxperimenteerd met deze lijm en pastel techniek tijdens de teken- en schilderlessen in onze studio. Bekijk hier onder wat je allemaal nodig hebt en hoe jij ook zo’n Narcissus kunt maken.

– een A4 blauw papier
– zachte pastels in groen en gele tinten
– lijm uit een knijp potje
– gum
– tekenpotlood
– eventueel het gratis te downloaden sjabloon: Studio-Jocelyn-Narcissus-tekenen-sjabloon
– de tutorial ‘How to draw a daffodil’.

Stap 1.
Print eventueel je sjabloon uit op blauw papier of teken uit losse hand eerst met potlood een Narcissus.

Stap 2.
Knijp de lijm in een zo recht mogelijke lijn uit het potje over je teken lijnen of over het sjabloon dat je geprint hebt. Laat dit goed opdrogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 3.
Wanneer je lijm goed is opgedroogd kleur je de Narcissus in met de witte, gele en oranje pastels. De steel en de bloemblaadjes kun je inkleuren met de groene kleuren.

Stap 4.
Gum het losse pastel poeder weg met een kneed gum en vergeet je werk niet te signeren. Dan weet iedereen dat dat kunstwerk van jou is. Voor extra mooie resultaten lees je ook nog even de materiaal tips hier onder.

Materiaal tips
– Witte hobby lijm droogt mat en dof op. De doorzichtige lijm droogt glanzend op. Je kunt het alle twee gebruiken, het geeft een ander effect.
– Wanneer alles is ingekleurd met de pastels, kun je eventueel het werk fixeren met pastel fixatief. Zo zijn de tekeningen wat minder stoffig en kwetsbaar.

Voor nog meer leuke teken-, schilder- en knutselprojecten kun je kijken op ons Youtube Kanaal. Als je je abonneert dan blijf je op de hoogte van nieuwe projecten zodra ze online worden gezet. Veel plezier met maken.

Geef een reactie