Zeepbellen tekenen met pastel

Zeepbellen tekenen met pastel is zo gaaf! Wij werden geïnspireerd bij het doen van de afwas… De prachtige kleuren van een zeepbel die in de lucht drijven en daarna uit elkaar spatten. Het blijven magische dingen. We tekenen ze op zwart papier dan komen de kleuren extra mooi uit. Zo doe je dat en dit heb je nodig.

– zwart pastel papier
– drie ronde voorwerpen, ongeveer 2 centimeter verschil in grootte
– zachte pastels in de kleuren wit, geel, blauw, paars en roze
– kneedgum
– fixatief

Stap 1.
Leg je zwarte papier op een plat egale ondergrond. Dat is belangrijk bij het werken met pastel, elke ribbel of deuk onder het papier wordt zichtbaar als je er met pastel overheen gaat.

Stap 2.
Leg het grootste ronde voorwerp in het midden van je zwarte papier en teken er met blauw een cirkel omheen. Laat een aantal delen van de cirkel open. Zie de tutorial als voorbeeld.

Stap 3.
Herhaal stap 2 met de andere twee cirkels met roze en met geel.

Stap 4.
Nu is het tijd om een aantal delen uit te werken. De buitenste cirkel vul je aan met wat blauwe vlakken. Veeg met je vinger de pastel een beetje uit. Doe hetzelfde met de andere cirkels en gebruik geel en roze.

Stap 5.
Het middenste deel in de roze cirkel, geef je wat donker paarse vlekken met een beetje roze hier en daar. Veeg het wat uit met je vingers.

Stap 6.
Met wit kun je wat glimmende accenten geven. Maak hier en daar wat stippen en korte strepen voor een glimmend effect. Maak ook één of twee groot fonkelende witte stippen aan de buitenkant van je blauwe cirkel. Veeg met je vinger het witte pastel vanuit het midden uit.

Stap 7.
Met je kneedgum kun je eventueel het zwarte papier er om heen een beetje schoonmaken als dat nodig is. Fixeer je tekening met fixeermiddel en hang het aan de muur op. Kijk van een afstandje naar je werk en zie hoe mooi het is geworden.

Wil je nog meer creatieve teken-, schilder- en knutsel project maken voor thuis of in de klas? Abonneer je dan op ons Youtube Kanaal, dan krijg je bericht wanneer we nieuwe tutorials uploaden. Of als je in de buurt van Den Haag woont kun je je inschrijven voor een gratis proefles voor onze teken- en schilderlessen voor kinderen.

Veel plezier!

Geef een reactie