Wat teken jij voor Sinterklaas?

Wat teken jij voor Sinterklaas als je je schoen mag zetten? Een stoomboot, een Zwarte Piet, een Sinterklaas, het paard van de Sint – Amerigo?

Het is natuurlijk traditie om je schoen te zetten. Dan hopen we allemaal dat de Sint en Piet langs komen om een cadeautje er in te stoppen. Maar vóór wat hoor wat. Ze verwachten natuurlijk wel dat je een mooie tekening of een mooie knutsel in je schoen verstopt. Misschien heb je inspiratie nodig voor een mooie creatie. Die hebben we hier voor je.

Sinterklaas in de Pieten menigte
Je kunt ook een grappige tekening maken van heel veel fel gekleurde Zwarte Pieten en een Sinterklaas verstopt in de menigte. Een soort zoek plaatje. Als je de Sint als enige rood kleurt dan zal hij misschien nog terug te vinden zijn… Je kunt de Pieten allemaal een ander gezichtje geven. Boos, bang, blij, verbaasd, verdrietig, verrast…Bekijk hier op ons YouTube Kanaal hoe je te werk gaat…

 

Sinterklaas en Zwarte Piet in contrasterende kleuren
Wat dacht je van een tekening van Sinterklaas en Zwarte Piet in mosaic stijl? Teken eerste het gezicht van Sinterklaas of Zwarte Piet, of alle twee, dat kan natuurlijk ook. Trek er nu hele strakke lijnen door heen met een pen en liniaal. Maak zoveel mogelijk vakjes, dat maakt is het later makkelijker in te kleuren. Gebruik contrasterende kleuren, dat zijn kleuren die tegenovergesteld zijn aan elkaar. (Een wat ingewikkeld verhaal, daar hebben we het nog wel eens over tijdens de teken- en schilderlessen). Bijvoorbeeld, rood en groen, oranje en blauw, geel en paars. Je tekening zal hartstikke leuk worden! Bekijk hier de instructies op ons YouTube Kanaal voor deze Sint en Piet. Dan zie je stap voor stap wat je kan doen. Probeer het maar eens uit.

Het grote boek van Sinterklaas
Als je zin hebt in verf en plak werk dan is dit kunstwerk wat voor jou. Het grote boek van Sinterklaas. Je hebt alleen wat karton nodig, bruine, rode en goud kleurige verf, glitters, lint en wat lijm. Verf je karton eerst bruin, laat het drogen en doe er nog eens een dunne laag rood overheen. Zo gaat het lijken op een echt oud antiek boek. Teken een grote letter op de voorkant. Het mag de letter ‘S’ zijn van Sinterklaas, maar het kan natuurlijk ook jouw eigen voorletter zijn. Versier alles met glitters en lint en je boekenkaft is klaar. Net echt… Bekijk hieronder de YouTube tutorial en zie wat je allemaal nodig hebt en hoe je stap voor stap je eigen ‘Het grote boek van Sinterklaas’ met antieke look kunt maken.

 

We zijn heel benieuwd wat je allemaal zal maken. Als je zin hebt in nog meer teken en knutselwerk dan kun je ook nog kijken op ons YouTube Kanaal. Veel plezier!

Geef een antwoord