Vrolijk Paas Schaap knutselen

Een lekker lang weekend vrolijk Paasknutselen! Met deze knutsels maak je een mooie Paastafel waar jij de blits mee maakt. Van vrolijk gekleurde Paasschapen en schattige kippen en kuikens tot eigenwijze Paashazen die hun pootjes volgeladen hebben met chocolade eitjes. Aan de slag, dit heb je nodig:
Paas schaap
De Paas schapen kun je maken van (houten) knijpers, karton, wat zwarte en witte verf en fel gekleurd wol. Knip eerst de vorm van het lichaam en het hoofd uit het karton. Bevestig met één van de knijpers een eindje wol aan het lijfje en wikkel de wol rond en rond en rond en rond en….. tot dat je een lekker dik schaap heb. Plak wat oren aan het hoofd en schilder de ogen op zijn kop. Je kunt er een eigenaardig karakter van maken door een gek neusje en een mond te tekenen. Bekijk deze film en volg de instructies. Veel plezier!
Paas kuikens
Deze Paas kippen en Paas kuikens maak je van zelf drogende klei. Deze klei heb ik bij de HEMA gekocht. Je kunt het versieren met wat grappige kraal ogen, verf en eventueel wat vernis voor een mooie glans. Voor een mooie afwerking heb je ook wat gekleurd filt nodig. Maak met je handen een mooie bol, niet al te groot. Met een tweede balletje maak je een hoofd en deze smeer je aan totdat het de vorm krijgt van een kuiken of kip. Druk in het hoofd twee gekleurde ogen en knijp een snavel in de voorkant van het gezicht. Laat je vogeltje drogen. Wanneer het opgedroogd is kun je het schilderen in vrolijke kleuren. Voor een mooie glans bedek je het met wat vernis. Plak aan de onderkant wat fel gekleurd filt onder, het staat mooi en je voorkomt krassen om je tafel. Wat zijn ze mooi geworden! Bekijk hier de film voor instructies en wat meer inspiratie.

 

 Als jij van knutselen houdt, abonneer je dan op ons YouTube Kanaal en teken, schilder en knutsel online met ons mee.

Geef een antwoord