Vergroot zelfvertrouwen bij je kind

Kinderen die onzeker zijn over zich zelf hebben een laag zelfbeeld, zijn teruggetrokken en verlegen. Het maakt ze somber en negatief en ze nemen een gesloten houding aan.
Ik ben geen opvoedingsexpert, maar wel een ervaringsdeskundige. Zelf was ik een erg onzeker en verlegen kind. Bij mij was vooral de oorzaak….dyslexie. Het maakte mij in mijn schooltijd heel erg onzeker en dat ging van kwaad tot erger. In de jaren ’80, toen ik op de basisschool zat was er nog niet heel veel kennis en hulp aanwezig vanuit school.
Via een (heel kostbaar) netwerk buiten school ben ik goed geholpen en heb uiteindelijk mijn HBO communicatie opleiding afgerond en run ik nu twee succesvolle creatieve bedrijven.

Nu ben ik zelf moeder en zie ik hoe belangrijk het is dat een kind goed in z’n vel zit. Alle kinderen hebben wel een periode van onzekerheid. De één wat meer dan de ander. Door te kijken naar mijn eigen verleden en het opvoeden van een soms onzeker kind ben ik er achter gekomen dat te tekenen met kinderen toch wel heel magisch kan zijn.

De magische kracht van tekenen
Ik geef kinderen zelfvertrouwen door ze te leren tekenen. Het is echt een wondermiddel. Vroeger heb ik er zelf heel veel baat bij gehad. Ik bloeide op wanneer ik mocht tekenen. Mijn zorgen en negatieve gedachtes verdwenen als sneeuw voor de zon. Wanneer mijn kunstwerk af was kreeg ik vaak hele fijne positieve reacties van de mensen om me heen. Ze waren onder de indruk van wat ik had gemaakt. Dat gaf me zo’n oppepper dat ik weer een wat beter zelfbeeld kreeg. Ik dacht dan, ‘Zie je wel, ik ben wel ergens goed in!’

Online Tekenstudio
Regelmatig kom ik in mijn Tekenstudio hele verlegen kinderen tegen die zeer terug getrokken zijn. Ze vinden nieuwe dingen uitproberen heel erg spannend en weten zich geen goede houding te geven. Mooi om te zien, want ik weet dat ze na een aantal maanden helemaal anders aan tafel zitten! Ik leer kinderen dat het maken van fouten juist goed is! Je kan juist heel veel leren je fouten! De tekenlessen zijn online, dus lekker vanuit huis in je veilige omgeving. Samen tekenen aan de keukentafel of aan je bureau op je kamer.

Uitlaatklep
Het is mijn passie om verlegen, teruggetrokken kinderen te helpen beter in hun vel te gaan zitten. Ik bied ze een uitlaatklep waar ze zich zelf kunnen zijn in een veilige omgeving.
In mijn Online Tekenstudio begeleid ik kinderen die een positief zetje kunnen gebruiken. Een peptalk hier, een  complimentje daar. Na de online tekenles sturen ze me vaak een foto van hun tekeningen. Prachtig om te zien! Dan geef ik ze graag tips en deel ik duimpjes omhoog uit.

Ik nodig je uit
Heb je ook een zoon of dochter die dit wel kan gebruiken? Ik bied een één op één gratis proefles voor kinderen vanaf 9 jaar, zodat we eerst kennis kunnen maken. Terwijl we samen een leuke tekening maken van een hele stoere optische illusie, laat ik je zien wat voor een mooie teken- en schilderprojecten we allemaal creëren in mijn online tekenlessen. Stuur me een e-mail, dan maken we zo snel mogelijk een gezellige tekendate!