Valentijn hartjes maken met lijm

Voor je het weet is het Valentijnsdag… voor wie maak jij iets moois? Wij maken vrolijke Valentijn harten op zwart papier met lijm en pastels. Daar bovenop strooien we een beetje glitter voor een sprankelend effect. Deze kunstwerken zijn leuk om te maken en te geven. Maar je kan het natuurlijk ook gewoon voor jezelf maken. Zo maak je het en dit heb je nodig:

  • zwart papier
  • papier lijm in een knijp potje
  • pastels
  • kneedgum
  • eventueel glitter

Stap 1.
Neem een stuk zwart papier, bijvoorbeeld een A4 of een vierkantje. Teken een hartje in het midden van het papier met een potlood.

Stap 2.
Knijp een lijn van lijm over het hartje dat je zojuist hebt getekend.

Stap 3.
Knijp een strakke lijn van lijm langs de randen van je papier om een soort lijst te creëren.

Stap 4.
Maak nu rechte zig zag lijnen met je lijm en ga van links naar rechts en van boven naar beneden zodat er allemaal vakjes in je tekening ontstaan. Laat de lijm goed opdrogen. Dit kan wel een dag duren.

Stap 5.
Kleur alle vakjes van het hartje in met warme kleuren zoals rood, rozen, oranje of paars. Alles er omheen kun je inkleuren met groene en of blauwe tinten. Zo ontstaat er een mooi contrast in je werk. Smeer het pastel goed in met je vinger, dat geeft een mooie volle kleur. Gum eventueel de randen schoon met een kneedgum.

Stap 6.
Ga nog eens over het hartje met een randje lijm en strooi hier glitter overheen. Laat het opdrogen en haal het overtollige glitter weg.

Nu is je Valentijn hartje klaar om aan iemand te geven of zelf op te hangen. Veel plezier met maken.

Wil je nog meer Valentijn of andere knutsel projecten maken, bekijk dan ons Youtube Kunst Kanaal. Wanneer je je abonneert krijg je een melding van nieuwe projecten.

Geef een antwoord