Tulpen schilderen

Vandaag gaan wij tulpen schilderen. Tulpen zijn prachtige bloemen in ongelooflijk veel verschillende vormen en kleuren. Heb je wel eens een tulp van dichtbij bekeken? Onze leerlingen hebben tijdens de teken- en schilderlessen de mooiste tulpen geselecteerd, bestudeerd, geschetst en geschilderd. We gebruikten een hele speciale techniek dat een heel bijzonder effect geeft. Dit heb je nodig en zo maak je het…

   

– aquarel papier
– schilderstape
– mes of schaar
– liniaal
– teken potlood
– zwarte guoache verf
– gekleurde olie pastels (wij gebruiken in de tutorial water oplosbare olie pastels van Reeves)
– water of baby olie
– penselen
– gebruik eventueel het gratis te downloaden sjabloon: Studio-Jocelyn-Tulp-schilderen-sjabloon

Stap 1.
Knip of snijd een stuk aquarel papier in een vierkantje en plak de zijkanten met schilders tape af op een stevige plank of op je tafel. Zorg er voor dat de tape voor de helft je papier afdekt en voor de helft op de plank of tafel plakt. Dit geeft later een mooie witte rand om je schilderij heen. Net een soort lijst.

Stap 2.
Teken een tulp. Je kunt een tulp van opzij tekenen of de binnenkant in het groot natekenen. Voor het gemak hebben we ook een sjabloon toegevoegd. Je kunt deze uitprinten op dik papier en in een vierkantje uitsnijden. Plak het vast op een stevige plank of tafel en ga verder met stap drie.

Stap 3.
Kleur de tulp in met de olie pastels. Wij gebruiken in de tutorial olie pastels van Reeves die oplossen in water. Maar je kunt ook gewone olie pastels gebruiken en dan gebruik je in plaats van water, baby olie om de kleuren mee uit te smeren.

Stap 4.
Veeg met water of met de baby olie de kleuren uit.

Stap 5.
Schilder de achtergrond van de tulp zwart met de guoache verf.

Stap 6.
Laat alles goed opdrogen en haal dan voorzichtig de tape los zonder je papier te schuren.

Je tulp is klaar om op te hangen! Vergeet je naam er niet op te zetten, zodat iedereen kan zien dat jij het gemaakt heb.

Vind je het leuk om nog meer mooie tekeningen, schilderijen of knutselwerken te maken? Abonneer je op ons Youtube Kunst Kanaal en doe met ons mee. Vaak hebben we sjablonen bij de projecten zodat je op verschillende niveaus aan de slag kunt met hetzelfde project. Veel plezier!

Geef een reactie