Tie Dye

Helemaal terug van weggeweest! Tie Dye t-shirts… Dit is een hele leuke manier om zelf vrolijk gekleurde t-shirts te creëren. Met simpele middelen maak je iets moois! Dit is wat je nodig hebt, en zo doe je het.

Stap 1
Was je t-shirt in de wasmachine en strijk het na het droge goed glad.

Stap 2
Leg een stuk plastic op je tafel zodat je goed kunt werken en je tafel beschermt tegen nattigheid en verf vlekken.

Stap 3
Leg je t-shirt plat op je plastic en knoop de elastiekjes om de stof heen. In deze video zie je twee verschillende varianten. De gedraaide cirkel of het streepjes t-shirt. Kies het ontwerp wat jij wilt maken.

Stap 4
Strooi de verf poeder in de spuitfles en doe er warm water bij. Draag plastic handschoentjes om je handen van de kleurstof te beschermen. Spuit de kleurstof voorzichtig over de stof heen. Gebruik veel vloeistof, want je t-shirt moet veel kleurstof opnemen!

Stap 5
Wanneer je je t-shirt hebt bedekt met genoeg gekleurde vloeistof stop je het in een plastic zakje. Laat het 24 uur drogen.

Stap 6
Na 24 uur haal je het t-shirt er voorzichtig uit. Vergeet niet om je handschoenen te dragen, want de verf geeft nog steeds af! Dompel je t-shirt een paar keer in koud water om de overtollige verf eruit te spoelen.

Stap 7
Laat je t-shirt drogen en strijk het met een strijkbout. Dit zorgt er voor dat de kleur vast blijft zitten en minder snel uit je t-shirt spoelt wanneer je het wast.

Heb jij een mooie creatie gemaakt? Laat het ons weten, tag ons op Instagram met #studiojocelyn

 

T-shirt

Textielverf

Sausflesjes

Handschoenen

Elastiekjes

 

Geef een reactie