Tentoonstelling December 2017 – zelf portretten

Deze maand hangt er in de studio wel een hele bijzondere tentoonstelling van zelf portretten gemaakt door onze jonge leerlingen, tussen de 8 en 15 jaar oud. Prachtig en indrukwekkend werk van gemaakt op A3 papier en met grijskleurige en kleur potloden.

Vergis je niet! Portret tekenen is lastig, laat staan een portret van jezelf! Met behulp van zwart wit foto’s maakte de kinderen zo precies mogelijk hun eigen gezicht na. Niet zonder vallen en opstaan tijdens de teken- en schilderlessen… maar met wat gum werk, tips en aanmoediging kunnen we zeggen dat we erg trots zijn op de resultaten!

Op de tekeningen draagt iedereen een grote zonnebril met daarin een afbeelding. Deze afbeelding heeft ieder kind ingevuld met afbeelding dat een bepaalde persoonlijke betekenis heeft voor hem of haar. Iets waar ze van houden zoals een hobby, een sport, een favoriet huisdier, vriendschap of een mooie herinnering aan een vakantie bestemming. Allemaal even mooi!

Voor dit tekenproject maakten we gebruik van grijs potloden HB, 2H en 2B voor het gezicht en het haar. Met een doezelaar leerde de leerlingen van de ingekleurde vlakken zachte overgangen te maken. Voor de afbeeldingen in de brillen gebruikten we felle kleurpotloden om een groot contract te creëren met de gezichten.

  

Bekijk hier de korte impressie van deze tentoonstelling. Je kan het natuurlijk ook in het echt komen bekijken, het hangt nog tot eind december aan onze tentoonstellingswand in de studio.

Ben je nieuwsgierig naar eerdere tentoonstellingen van de kinderen? Bekijk dan de Exhibition playlist op ons Studio Jocelyn YouTube Kanaal.

Geef een reactie