Tentoonstelling juli 2018 – muziek

Vrolijke muziek instrumenten hangen in de maand juli aan de tentoonstellingswand bij Studio Jocelyn voor de tentoonstelling juli 2018. Van opgepoetste houten violen en cello’s tot glanzende metalen trompetten en dwarsfluiten.

Alle creatieve leerlingen hebben ijverig gewerkt aan deze kunstwerken tijdens de teken- en schilderlessen bij Studio Jocelyn. Ze hebben gewerkt op zowel papier als kartonnen panels met fel gekleurde pastels, potloden, stiften, acrylverf en gemengde technieken. Sommige kinderen kozen er voor om een heel realistische afbeelding te maken en andere schilderde een abstracte muziekvorm. Wanneer je alle kunstwerken bij elkaar aan de wand ziet hangen vormt het een prachtig geheel. Ik ben weer trots op jullie, één voor één een vrolijke noot.

Bij sommige instrumenten was de uitdaging om een zo echt mogelijk lijkende textuur te maken. Om bijvoorbeeld het metaal van de trompet, dwarsfluit en de saxofoon te laten schitteren hebben een aantal leerlingen heel goed gebruik gemaakt van licht en donkere tinten naast elkaar. Zo creëren ze de illusie van glimmend en schitterend metaal.

Een andere uitdaging was de nerven in het hout van de violen en de cello’s. Bij het ene schilderij zie je glans en de weerspiegelingen in het houtwerk en bij de ander komen de natuurlijke structuren goed naar voren.

Naast de traditionele instrumenten hangen er ook prachtige koptelefoons bij. Onmisbaar voor een mooi vol geluid natuurlijk. Een leuke moderne toevoeging.
De tentoonstelling hangt de hele maand juli en is ook online te bekijken. Zie hier de Youtube film.


Lijkt het jou ook leuk om een keer een proefles te komen doen bij onze teken- en schilderlessen in de studio? Je kunt je aanmelden voor een proefles en een keer kennis komen maken. Als je het leuk vindt om thuis creatief bezig te zijn dan kun je ook eens een kijkje nemen op ons Youtube Kanaal Studio Jocelyn. Hier staan inspirerende teken-, schilder, en knutsel ideeën die je gemakkelijk zelf thuis kunt uitproberen. Bijvoorbeeld, zelf Squishies maken, Unicorns knutselen, Origami dieren maken en nog veel meer. Veel plezier!

Geef een antwoord