Teken Therapie voor kinderen

Ken je de magische kracht van het tekenen al? Kinderen die tekenen komen tot rust en voelen zich meer ontspannen. Tijdens het tekenen denk je even nergens anders aan, je bent even bezig met het hier en nu. Je gedachtes zijn bezig met het maken van lijnen, vormen en spelen met kleur.

Met de billen bloot…. ik was vroeger een heel onzeker kind. Nederlands is niet mijn eerste taal. Mijn ouders komen uit Engeland en thuis spraken we alleen Engels. Op de peuterschool leerde ik mijn eerste woorden Nederlands. ‘Ik moet plassen en ik heb dorst’. Ik leerde die eerste jaren Nederlands op de peuterschool en kon prima mee komen met mijn klasgenoten.

Fotografie – Sanne Bas

Toen begon ik op de basisschool. We leerden lezen en schrijven. Lang verhaal kort, ik bleek dyslexie te hebben en lezen en schrijven kostte me veel moeite. In de jaren ’80, mijn basisschooltijd, was er nog weinig bekend over dyslexie. Hulp vanuit school was er nauwelijks. Ik kreeg buiten school wel hulp, dat koste veel extra tijd en was kostbaar.

Ik was al een doorbijter, maar door deze woorden ben ik de ultimate Pitbull geworden.

 

 

 

Toetsen kreeg ik niet op tijd af en hardop lezen in de klas wat verschrikkelijk! Ik kon wel door de grond heen zakken… Tijdens een oudergesprek vertelde de meester mijn ouders dat ik ‘Gewoon niet zo slim was’. WAT?! Dit heeft mij zo kwaad gemaakt! Ik was al een doorbijter, maar door deze woorden ben ik de ultimate Pitbull geworden.
Ik dacht: “Ik zal je eens laten zien hoe slim ik ben!’ Met heel veel doorzettingsvermogen en standvastigheid heb ik groep 8 van de basisschool afgerond en het advies was….. VWO.
Daar stond die meester toch wel van te kijken…

Na 3 Atheneum ben ik doorgestroomd naar de Havo. Het tempo lag hoog en met al die extra leestijd die ik nodig had, was Havo op dat moment de beste keuze. Ik heb mijn Havo diploma gehaald en ben HBO Communicatie gaan studeren en haalde vier jaar later mijn diploma. Ik begon zelfs een kick te krijgen van studeren en besloot nog verder te gaan… maar daarover later misschien meer…

Mijn tekeningen van vroeger – Leeuw
Mijn tekeningen van vroeger – Panda
Mijn tekeningen van vroeger – Veraan

 

 

 

 

 

 

 

 

De Magie van tekenen…
In mijn basisschooltijd heb ik heel veel baat gehad bij tekenen. Ik tekende alles van me af! Ik kon uren en uren doorbrengen en mezelf er helemaal mee opladen. Het gaf me een heerlijk rustig gevoel en wanneer mijn kunstwerk klaar was, was ik zo trots als een pauw. De mensen om me heen gaven me veel complimenten en moedigden me aan.
Daardoor groeide mijn zelfbeeld en werd ik een positiever kind. Ik dacht: ‘Zie je wel, ik ben wel ergens goed in!’ Door te oefenen werden mijn teken- en schilderskills beter en beter.

Ik ben een echte ervaringsdeskundige

Teken Therapie voor kinderen
Ik ben een echte ervaringsdeskundige en dat positieve blije gevoel breng ik nu over aan kinderen die het moeilijk hebben. Sommige kinderen zijn erg verlegen en hebben een teruggetrokken houding. Andere kinderen hebben weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld door een trauma of hebben faalangst ontwikkeld. Ik heb ook kinderen met autisme in mijn tekenlessen die het lastig vinden om in een reguliere groep mee te komen. En ook kinderen die net als ik, zich niet begrepen voelen omdat ze anders zijn dan andere vanwege hun dyslexie.

Mijn tekeningen van vroeger – De roze panter
Mijn tekeningen van vroeger – De IJsvogel

Teken je happy
De magische kracht van tekenen geef ik door…
Ik bied een veilige en gezellige plek met gelijk gestemde kinderen die ook graag mooie tekeningen maken en nieuwe tekenskills willen leren. Een plek waar je jezelf kunt zijn. Tijdens de Online Tekenlessen deel ik veel complimenten uit. Ik geef positieve feedback waar kinderen van kunnen leren en hun grenzen kunnen verleggen. Fouten maken mag!
In mijn Teken Studio heb ik de afgelopen jaren al vele honderden kinderen geholpen met het vormen van een beter zelfbeeld.

 

 

 

 

 

 

 

Online Tekenlessen
In de online tekenlessen komen veel gelijkgestemde, creatieve kinderen samen. De kinderen zijn heel positief, moedigen elkaar aan en geven elkaar complimenten. Prachtig om te zien! We komen elke week samen en creëren elke les een nieuw kunstwerk. Na de les delen de kinderen hun werk in de Whatsapp groep waarop ik ze feedback geef over hun werk. Ze reageren met veel mooie woorden naar elkaar. Mocht je ook een keer de sfeer willen proeven van mijn online tekenlessen? Doe een keertje mee, stuur me dan een e-mail!

 

“Mijn dochter volgt online tekenles bij Jocelyn en vindt het echt geweldig! Mijn dochter heeft dyslexie en moeite met lezen, spelling en verhaalsommen. Haar kwaliteit en kracht ligt meer in het sociale en creative. Om haar zekerder te maken en haar meer in haar kracht te zetten hebben we haar aangemeld bij Jocelyn. Een schot in de roos! Vol trots laat ze elke week haar tekening zien aan ons, Opa’s, Oma’s, Tante, Oom en vrienden. Ze leert veel en wordt steeds beter. Ook handig dat het online is zodat ze het ook tijdens haar vakanties en Opa en Oma bezoekjes kan volgen.” – Moeder van Indie

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit wist je nog niet over mij…

 

Mijn tekeningen van vroeger…

 

Mijn leerlingen vertellen…

Kijkje achter de schermen…