Studio Jocelyn ‘de movie’

Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan Studio Jocelyn ‘de movie’, mijn nieuwe promotiefilm voor de teken en schilderlessen bedanken. Het was best een uitdaging om in slechts één minuut, alles goed in beeld te brengen! Maar ik denk dat het wel aardig is gelukt. Wat vinden jullie?

De Studio ruimte
De rustgevende studio sfeer komt als eerste in beeld. Een aantal kinderen zit aan zijn of haar eigen tafel en werkt heel geconcentreerd aan een tekening of schilderij. Alle kids zijn heel gedreven bezig en het oogt heel gemoedelijk. Links komt de grote groene wand in beeld waar we maandelijks wisselend werk van leerlingen ophangen. Iedereen in het zonnetje! 

Het teken en schilder materiaal
Een greep uit het materiaal komt kort in beeld, potloden, stiften, houtskool, pastels, acrylverf, aquarelverf, penselen, papier en nog veel meer. Daarnaast worden ook de fantastische tekeningen, schilderijen en foto’s van kinderen met hun eigen werk weergegeven. Er is zo veel materiaal, dat was nog best lastig kiezen hoor!

Vaardigheden en zelfvertrouwen
De film toont ook waarom het zo goed voor kinderen is om creatief bezig te zijn. Ze ontwikkelen hun fijne motoriek en leren verschillende technieken zoals schetsen met potlood, het gebruiken van verf en het opspannen van papier. Door te werken met verschillende materialen krijgen ze meer vaardigheden.

Vele nationaliteiten
En niet onbelangrijk, de teken en schilderlessen hebben een internationaal karakter. Kinderen met vele verschillende nationaliteiten komen hier samen. Ze komen uit alle windstreken, Nederland, Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Polen, Rusland, Ukraine, Phillipijnen, Japan, China en Amerika. Ze hebben allemaal dezelfde passie, creatief bezig zijn met hun handen. Al spreken ze niet dezelfde taal, je ziet dat ze allemaal met respect met elkaar omgaan. Ik vind het ook erg aandoenlijk als ze uit zich zelf even een rondje lopen in de klas en elkaar complimentjes geven over hun werk. Daar kan ik erg blij van worden.

 

Sfeer en gezelligheid
En als laatste maar zeker niet het onbelangrijkste, de gezelligheid! Kinderen ‘moeten’ al zoveel in de maatschappij van nu. Het maakt me gelukkig als ik de kinderen een blij en ontspannen gevoel kan geven tijdens de teken en schilderlessen. Plezier beleven en iets creëren in een prettige en rustgevende omgeving is eigenlijk nog belangrijker dan het resultaat van het werk.

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik hoop dat je even de tijd neemt om deze film te bekijken en met eigen ogen te kijken wat onze lessen in houden.

Geef een reactie