Studio Jean en Studio Jocelyn

Mijn moeder, Jean Elliot richtte zo’n 25 jaar geleden Studio Jean op. In al die jaren heeft zij honderde leerlingen geïnspireerd en verder geholpen in hun artistieke ontplooiing. Naast lesgeven heeft zij een indrukwekkende portfolio opgebouwd met een heel divers assortiment aan tekeningen en schilderijen.

Van jongs af aan werd ik opgevoed met kunst en teken en schildersmateriaal om mij heen. Tijdens mijn hele jeugd heb ik haar aan haar levenswerk zien bouwen en dat inspireerde mij.

Wij vullen elkaar als moeder en dochter team perfect aan.

Na de middelbare school volgde ik meerdere opleidingen. Marketing & Communicatie aan de Ichthus Hogeschool, Grafisch Lyceum, Vrije Academie en Open College of Arts. Na een aantal jaren in het communicatie vak te hebben gewerkt koos ik voor de meer kunstzinnige kant van mijn persoonlijkheid. Bij Studio Jean begon ik de marketing en public relations groots aan te
pakken. Tentoonstellingen in bijvoorbeeld Ahoy Rotterdam Nationale Kunstdagen, World Fashion Center Amsterdam de ADAF, Het Rembrandt Gala in Huis ter Duin Noordwijk, European Space Agency, life schilderen in het Haagse Atrium en dergelijke.

Op scholen, wijkcentra en in het Museon organiseer ik acties en workshops voor kinderen. Maar ook acties zoals Opvallend Afval en projecten over de natuur en het milieu voor het Wereld Natuur Fonds.

Omdat wij naast gezamenlijke activiteiten en interesses ook onze eigen projecten realiseren is er nu naast Studio Jean ook Studio Jocelyn waar de nadruk ligt op creatieve teken- en schilderlessen voor kinderen en korte workshops voor volwassenen. Ook werk ik aan eigen creatieve projecten zoals het Internationale Rijksstudio Award, een sieradenlijn Botanical Bling en binnenkort komt mijn eerste kinderboek uit… werk aan de bak!