Sneeuwvlokken maken

Sneeuwvlokken maken is een leuk project voor na de drukke Kerst en Oud en Nieuw feestdagen. Het past mooi bij de winter. Deze sneeuwvlokken kun je ook een persoonlijk tintje geven door je naam er in te verwerken of woorden die met de winter te maken hebben. Zo maak jij er ook één.


Dit heb je nodig:
– een stevig vierkant wit papiertje
– liniaal
– stiften of wasco krijtjes (wij gebruiken water oplosbare oliepastels van Reeves)
– teken potlood
– zwarte stift
– eventueel ons ‘sneeuwvlokken sjabloon’ Studio-Jocelyn-Sneeuwvlok-Snowflake-01
– de tutorial ‘Hoe maak ik een sneeuwvlok’

Stap 1.
Vouw het vierkante papiertje zoals in de tutorial uitgelegd.

Stap 2.
Teken met potlood eerst een vorm in het midden van je papier. In de tutorial gebruiken we een vierkantje.

Stap 3.
Schrijf in blokletters een woord over elke vouw in het papier. Gebruik bijvoorbeeld je naam. Zorg er voor dat je alle woorden die tegenover elkaar even groot schrijft, dan krijg je een mooi symmetrische sneeuwvlok.

Stap 4.
Met de zwarte stift teken je rondom je blokletters. Bekijk de tutorial goed om te zien hoe je dat doet. Je kunt het ook eerst oefenen met potlood zodat je alles met je stift kunt overtrekken. Teken een zwarte streep rond de zijkant van je papier. Zo creëer je een mooie omlijsting van je tekening.

Stap 5.
Gum je potlood lijnen uit en kleur de achtergrond in. Je kunt allerlei kleuren gebruiken. Wij kozen voor winterse kleuren zoals, licht en donker blauw, paars en wit. Zorg dat je je letters mooi open laat, dan vallen ze mooie op. In de tutorial gebruiken wij wateroplosbare olie pastel, maar je kunt ook stiften, wasco of kleur potloden gebruiken.

Geef je tekening een mooie plek aan de muur. Als je dit project in je klas maakt zal het super mooi staan in je klas of in de gang. Alle sneeuwvlokken met naam zullen lekker opvallen. Veel plezier er mee.

Wil je nog meer leuke ideeën voor teken- en knutselprojecten voor thuis of in de klas? Abonneer je dan op ons YouTube Kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er een nieuw project inclusief gratis sjabloon beschikbaar is.

Als jij in de buurt woon, (Den Haag, Nederland) kun je les nemen in onze studio. Bekijk hier hoe je je voor een gratis proefles kunt inschrijven.

Geef een antwoord