Amerigo collage knutselen met groep 5

Sinterklaas en Zwarte Piet zijn weer in het land. Reden genoeg om te gaan knutselen met groep 5 op de Vliermeentschool in Den Haag.

De klas had de nodige voorbereidingen al getroffen. Een week lang stond er in de klas een grote zak waar karton in verzameld werd. Als je goed kijkt naar verpakkingen van bijvoorbeeld je ontbijt granen, pakje hagelslag of de keukenrollen dan zie je naast de vaak fel gekleurde opdrukken allemaal verschillende kleuren grijs, bruin, wit, zwart en is het dik, dun, geribbeld of glad karton. Mooi materiaal om een duurzame kunst mee te kunnen maken.

Op het smart board open ik de tutorial over het knutsel werk van deze middag. ‘Hoe maak ik het paard van Sinterklaas van karton’. De video begint en toont in een vlot tempo wat de kinderen moeten doen om z’n mooi paard van papier en karton te knutselen. Video getoond, aan de slag met een klas vol karton, papier, scharen, lijm en oh ja, die dertig kinderen!

Voor het gemak kreeg ieder kind een zak met daarin verschillende soorten karton, een handig sjabloonĀ  en een stuk achterkarton. Ze knipten en plakten er op los en ik moet zeggen… de resultaten vind ik geweldig! Vrolijke paardenhoofden kauwend op een wortel. Sinterklaas zou er trots op zijn! (Omdat hij ook de vijf redenen kent waarom creativiteit zo belangrijk is voor kinderen)

Wil je dit knutsel project (nog) eens proberen, bekijk dan hier de handige tutorial ‘Amerigo Collage’. Daarin zie je precies wat je nodig hebt en kun je gebruik maken van een handig voorgetekend stencil voor het paardenhoofd. En als je zin hebt in nog meer Sinterklaas en Zwarte Piet teken- en knutselideeĆ«n, kijk dan op ons Studio Jocelyn YouTube Kanaal. Leef je uit!

Zie hier de mooie kunstwerken gemaakt door groep 5a.

Geef een antwoord