Sinterklaas en Zwarte Piet tekenen

Het is weer tijd om Sinterklaas en Zwarte Piet te tekenen. Laten we er wat moois van maken!
Waar je je tekening ook ophangt, in het klaslokaal of bij de kachel of schoorsteen thuis, Sinterklaas en Zwarte Piet zullen het zeker waarderen. Misschien levert het je ook nog wat extra pepernoten op!

 

In deze twee tutorials zie je hoe je een makkelijke Sinterklaas en Zwarte Piet kunt tekenen.
Dit is wat je nodig hebt:
– A4 wit papier
– potlood
– gum
– liniaal
– zwarte stift
– gekleurde stiften

Hoe teken ik Sinterklaas

Stap 1.
Teken eerst een Sinterklaas of Zwarte Piet op het witte vel papier. Zorg er voor dat ze in het midden uitkomen. Het is een extra leuk effect als je de tekening iets schuin op je papier tekent. Als je het moeilijk vindt om een mooie Sinterklaas of Zwarte Piet te tekenen, dan kun je ook gebruik maken van dit pdf document Sinterklaas-en-Zwarte-Piet-tekening-Studio-Jocelyn.

Stap 2.
Trek met een zwarte stift je schets over en maak vervolgens rechte en schuine lijnen over je hele vel papier. Van links naar rechts en van boven naar beneden.

Stap 3.
Kleur nu eerst je Sinterklaas in met de rode tinten van zijn mantel en mijter. Het staat mooi als je de tegenovergestelde kleuren gebruik voor de achtergrond. Dus gebruik bijvoorbeeld groene of blauwe tinten voor de achtergrond. Kleur het helemaal in. Als je de Zwarte Piet tekent, dan kun je ook mooie effecten maken met contrasterende kleuren. Dus bijvoorbeeld een blauw pak en een oranje achtergrond of een paars pak met een gele achtergrond. Maak zelf maar een mooie combinatie.

Stap 4.
Hang je tekening op en vergeet je schoen er niet onder te zetten. Wie weet wat je binnenkort te wachten staat!

Zin in meer mooie teken- schilder en knutsel projecten? Lockdown? Geen nood…
Vraag een Creatieve online les aan voor jouw klas!

 

Hoe teken ik Zwarte Piet

Vind je het leuk om Sinterklaas en Zwarte Piet tekeningen en knutselwerken te maken? Kijk dan ook eens op ons Youtube Kanaal. Daar staat onder anderen ook een leuk duurzaam knutsel project van Amerigo, het paard van Sinterklaas. Of wat dacht je van het Grote Boek van Sinterklaas te maken? Abonneer je op het kanaal, dan krijg je binnenkort een bericht wanneer onze surprise tips online staan.

Veel plezier!

 

Geef een antwoord