Schattige Kerstuiltjes met foute Kersttrui

Deze schattige Kerstuiltjes met foute Kersttrui stelen de show! Ze zijn makkelijk te maken en zullen heel leuk staan in je klaslokaal en thuis op je kamer. Ze hebben grote schattige ogen en een hele foute Kersttrui aan. Deze Kerstuiltjes zijn geschilderd in acryl verf, maar je kunt ze natuurlijk ook inkleuren met stiften, potloden of wasco.

 

Dit heb je nodig:
– A4 100 grams papier of karton
– verf, stiften, potloden of wasco
– eventueel glitters of metallic stiften
– eventueel het sjabloon Studio-Jocelyn-Kerstuiltje-versie-01 Studio-Jocelyn-Kerstuiltje-versie-02
– het bijbehorende YouTube filmpje

Stap 1.
Bekijk de YouTube film om te zien hoe je zelf het Kerstuiltje kunt na tekenen. Of download hier het sjabloon en print het uit op 100 grams papier.

Stap 2.
Wanneer je je Kerstuiltje op je papier of karton hebt getekend, kunt je zelf een foute Kersttrui ontwerpen en alles inkleuren of schilderen. Gebruik echt Kerst kleuren, rood, groen, wit en eventueel goud. Wanneer je de achtergrond donker blauw schildert, vallen sterren of sneeuwvlokken extra goed op.

Stap 3.
Versier het eventueel met glitters en metallic stiften.
Wanneer alles goed is opgedroogd is het klaar om op te hangen.

De dagen voor de Kerst vakantie zijn druk maar gezellig. Bij uitstek een goed moment om creatief bezig te zijn met kinderen. Creativiteit is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op ons YouTube Kanaal vind je creatieve projecten voor kinderen op verschillende niveaus. Bij elk project kun je variëren. Sommige kinderen tekenen makkelijk zelf instructies na van een tutorial en andere hebben baat bij een makkelijk sjabloon. Het belangrijkste is dat ze plezier hebben in het ontwikkelen van hun fijne motoriek!

Vind jij het leuk om te tekenen en te schilderen? Schrijf je in voor een gratis online Tekenproefles.

Geef een antwoord