Een portfolio maken

Een portfolio is een handige opslagmap om tekeningen en schilderijen in te bewaren. Je kunt makkelijk je eigen unieke portfolio maken en versieren. Maak een portfolio zo groot of klein als je wilt.

 

Dit is wat je nodig hebt en zo maak je het:

-twee gelijke stukken stevig karton
-gekleurd papier
-ductape
-doorzichtig breed tape
-gekleurde tape om mee te versieren
-elastiek
-schaar
-schroevendraaier
-rolmaat of liniaal
-potlood

Stap 1.
Neem de twee gelijke stukken karton en vouw ductape om de randen van het karton. Zo maak je een mooie, nette rand die niet makkelijk kan beschadigen of rafelen.

Stap 2.
Leg de twee stukken karton boven elkaar, zodat de binnenkant van de kartonnen stukken zichtbaar zijn. Bekijk het voorbeeld in de tutorial. Nu maken we het scharnier. Knip wat ductape af en plak het over de twee helften van de opengeslagen stukken karton. Draai de kartonnen stukken voorzichtig ondersteboven en plak nog een stuk tape zodat je een scharnier creëert.

Stap 3.
Nu is de basis van je portfolio klaar. Je kunt nu je portfolio gaan versieren. Je kunt bijvoorbeeld de hoeken van je portfolio een mooie kleur geven, je kunt je naam op de voorkant tekenen of met gekleurde tape een mooi motief maken. Maak je portfolio uniek!

Stap 4.
Om er voor te zorgen dat je versiersels goed op je portfolio blijven zitten kun je het vast plakken met een laag breed doorzichtig tape. De binnenkant van je portfolio kun je bekleden met mooi gekleurd papier.

Stap 5.
Nu maken we wat gaten in je portfolio zodat je het elastiek kunt bevestigen. Hier is een handige meet formule. Deel de breedte van je portfolio in drieen. Als je bijvoorbeeld een portfolio maakt van 30 cm breed, maak dat een gaatje op 10 cm afstand en op 20 cm afstand. In de lengte neem je de helft van de afmeting. Dus als je portfolio bijvoorbeeld 20 cm hoog is, maak je een gaatje op 10 cm afstand. Bekijk het voorbeeld in de video. Teken met potlood of stift een stip, zodat je weet waar je de gaten moet maken.

Stap 6.
Maak voorzichtig de gaten op de afgetekende stippen in je portfolio met een puntige schroevendraaien. Pas op dat je niet doorschiet en jezelf in de vingers prikt!

Stap 7.
Rijg je elastiek door de gaten in je portfolio op de zelfde manier zoals je in de video ziet. Knoop het niet te strak vast, je moet een beetje speling overhouden zodat je voldoende tekeningen en schilderijen in je portfolio kunt bewaren.

Je portfolio is nu klaar voor gebruik, veel plezier ermee.

Geef een antwoord