Pompoenen schilderen

Zeg je Herfst, dan zeg je blaadjes, wind, regen en natuurlijk ook pompoen!
Hier laat ik je zien hoe je op een makkelijke manier een mooie pompoen kunt schilderen. Volg de stappen en maak ook een mooie pompoen en versier je huis of klaslokaal ermee. Veel plezier!

Dit heb je nodig:
– onderlegger (krant) voor op tafel
– schilderstape
– aquarel papier
– acrylverf – zwart, geel, rood, blauw
– potlood
– penseel
– bakje water
– keukenrol

Stap 1
Teken een grote pompoen op je paper, zie het voorbeeld in de video.

Stap 2
Plak de randen van je papier af met schilderstape. Zo voorkom je dat je werk steeds verschuift en je zorgt voor een mooi wit randje om je schilderij.

Stap 3
Maak met een vershoudbakje een schilders palette. De deksel kun je met aluminium folie omwikkelen zodat je hier je verf op kunt bewaren. Wanneer je klaar bent met schilderen kun je de deksel afdekken met de andere helft van je bakje. Zo maak je een lucht dicht schilders palette en houd je je verf langer vochtig en herbruikbaar.

Stap 4
Schilder de achtergrond zwart en laat het opdrogen.

Stap 5
Schilder het middelste deel van de pompoen oranje. Voeg aan de linker kant wat gele verf. Wanneer je oranje verf nog nat is kun je de kleur wat mengen met het oranje deel en zo een mooie en subtiele overgang in kleur creëren.

Stap 6
Aan de rechter kant van de pompoen voegen we rood toe. Zorg voor een mooie overgang naar het middelste deel dat je oranje hebt gekleurd.

Stap 7
Even laten drogen…. Nu gaan we de schaduwen toevoegen. Meng met rood en blauw een mooie donkere paarse kleur. Schilder met een dunne penseel smalle lijntjes van de bovenkant naar de onderkant en volg de ronding van je pompoen.

Stap 8
Voeg wat lichter paarse tinten toe aan je schaduw lijntjes voor een mooi effect.

Stap 9
Wanneer je schilderij droog is kun je voorzichtig het plakband van je papier afhalen.

Stap 10
Vergeet je naam en de datum er niet op te schrijven! Klaar 🙂

Wil jij nog meer leuke tekeningen en schilderijen maken? Kom een kijkje nemen in mijn online Teken- en schilder studio. Doe je een keer mee met een gratis proefles? …