Over Jocelyn

Jocelyn heeft altijd een schetsboek mee, waar ze ook heen gaat. Ze schetst en tekent overal waar ze komt. Al op jonge leeftijd werd ze omringd door pennen, potloden, verf en tot op de dag van vandaag maakt het een groot deel van haar leven uit.

Tijdens haar studie “Toegepaste Media” en “Marketing en Communicatie” aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam en Den Haag studeerde ze grafische vormgeving, marketing en public relations.

Na deze studies volgden aanvullende opleidingen aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, de Kunstacademie in Den Haag en het Open College of Art in Engeland.

Studio Jocelyn
Als kind had Jocelyn een extra uitdaging op school, namelijk dyslexie. Tekenen, schilderen en creëren was een grote uitlaatklep in haar jeugd. Later realiseerde ze zich dat het creatief bezig zijn haar heel erg veel heeft geholpen tijdens haar schooltijd. Het gaf haar rust, ze kon haar emoties er in kwijt en het gaf haar veel zelfvertrouwen. “Ik wil kinderen met soortgelijke problemen helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen zodat ze met een goed zelfbeeld hun eigen uitdagingen aan kunnen. ”

In 2008 startte ze haar eigen kunststudio – Studio Jocelyn – waar ze kinderen leert tekenen en schilderen in een sfeervolle en veilige omgeving. Sinds ze dit kunstatelier in 2008 startte, heeft ze vele honderden kinderen met een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen geholpen om uit te groeien tot de persoon die ze willen worden. Onlangs, als gevolg van de pandemie, is Studio Jocelyn nu online waar Jocelyn digitaal teken- en schilderles geeft aan kinderen. Nu geeft ze les aan kinderen over de hele wereld – als de tijdzone een beetje gunstig is natuurlijk.

Dutch Art Box
Jocelyn is samen met haar moeder en zakenpartner Jean Elliot mede-oprichter van de Dutch Art Box. Dit online platform biedt een ontmoetingsplek voor creatieve mensen. Het is een plek waar artistieke mensen elkaar kunnen inspireren. Mensen over de hele wereld volgen hier teken- en schildercursussen en workshops en maken de mooiste kunstwerken.  “Wij worden blij als onze volgers inspirerende berichten delen over hun werk. Dat geeft ons een goed gevoel. ” Bekijk de Dutch Art Box hier www.dutchartbox.com

‘Art is not what you see, but what you make others see’ – Edgar Degas