Nederlandstalige online tekenlessen voor kinderen

Wanneer je als Nederlands gezin in het buitenland woont, kun je soms het gezellig kletsen in het Nederlands met je taalgenoten missen. Even in het Nederlands een praatje maken of lachen om een grapje … Zeker voor kinderen die opgroeien in een andere cultuur is het leuk om met andere Nederlandstalige kinderen te kletsen en gezellig samen zijn. Het is goed voor de ontwikkeling en het bijhouden van de Nederlandse taal.

Nederlandstalige online tekenlessen
Mijn online teken- en schilderlessen zijn voor creatieve Nederlandstalige kinderen een mooie aanvulling op de Nederlandse cultuur en het ontwikkelen van de Nederlandse taal.
De kinderen hebben onderling leuk contact met Nederlandstalige leeftijdsgenoten die over heel Europa wonen. Vaak merk ik dat ze ook nog na de les onderling contact hebben met elkaar. Het schept een leuke band.

Nederlandse kunst en cultuur
Tijdens mijn online teken- en schilderlessen besteed ik onder anderen aandacht aan de Nederlandse kunst en cultuur en een beetje kunstgeschiedenis. Niet al te zwaar hoor…
We maken wel eens een mooi schilderij na van Vermeer, Rembrandt of van van Gogh en tussendoor vertel ik wat leuke weetjes over de bekende Hollandsche Meesters.

De online teken- en schilderlessen
Plezier staat voorop! We schetsen, tekenen en schilderen samen en tussendoor is er tijd voor een kletspraatje en een grapje onder elkaar. Ieder kind die graag wat vertelt komt aan de beurt en ik zorg er voor dat de vaart in de les blijft. Na ongeveer een uur ligt er weer een prachtig kunstwerk op tafel. Na afloop kunnen de kinderen hun tekeningen of schilderijen in de groepsapp delen, zodat ik ze persoonlijke feedback en tips kan geven.

Laurette (moeder) en Sandrine (dochter) vertellen in deze video over hun ervaringen
met deze Nederlandstalige online tekenlessen vanuit hun woonplaats in Noorwegen.

Boek hier een Gratis Online Proefles Tekenen!

Praktisch
Daarnaast is het heel fijn dat je thuis aan de keukentafel of op je eigen kamer de lessen kunt volgen. Het is niet nodig om, door weer en wind, gehaald en gebracht te worden. Ne schooltijd of in het weekend kun je je lessen volgen. Wanneer je een keer niet op je vaste dag kunt komen, schuif je gewoon aan op een ander lesmoment. Super praktisch. De lijst met het materiaal dat we gebruiken tijdens de online tekenlessen wordt ruim van te voren naar je toe gemaild. Alles kun je online bestellen en laten bezorgen.

Vriendschappen
Er ontstaan tijdens de online tekenlessen hele leuke vriendschappen tussen de kinderen. Ook al wonen ze in verschillende delen van de wereld, toch hebben ze leuk en vaak contact met elkaar.

Gratis Proefles
Lijkt het je leuk om ook een keer een gratis proefles te komen meemaken? Als je zoon of dochter 10 jaar oud of ouder is, nodig ik je van harte uit voor een gezellige proefles!
Stuur me een e-mail en we plannen een geschikt moment in.
Tot binnenkort!

Groetjes Jocelyn

 

Wat mijn leerlingen vertellen

Kijkje achter de schermen