Nederlandse vlag en wimpel

Koningsdag 2018 komt eraan en traditioneel worden heel veel schoolgebouwen volgehangen met kunstwerken in het rood, wit, blauw en oranje. Bijvoorbeeld de Nederlandse vlag en wimpel! Wij laten je zien hoe je makkelijk een wapperende vlag kunt tekenen in een oer Hollands landschap. Felle kleuren in een zonnig landschap. Dit zal jouw klaslokaal ook opfleuren.

Voor dit project hebben we een sjabloon gemaakt, deze kun je hier downloaden. Maar misschien teken je zelf een eigen variant. We hebben de vlag en wimpel ingekleurd met de Mala aquarel potloden van Ikea. Deze zijn heel fijn in gebruik en de kleuren dekken goed. Let maar eens op als je over je tekening heen gaat met water! De potloodlijntjes veranderen in verf die je gemakkelijk kunt uitsmeren. Wij hebben hier de Mala penselen voor gebruikt. Het zijn zes korte penselen met keuze uit verschillende groottes gebruikt. In het pak zitten vierkant vormige penselen en mooi ronde penselen met een fijne punt.

 

Tip 1. Gebruik 100 grams papier zodat het water goed wordt geabsorbeerd, anders ontstaan er al snel gaten in je kunstwerk.

Tip 2. Schilder in vlakken en zorg dat een aangrenzend vlak eerst droog is voor dat je overheen gaat met water. Zo voorkom je dat je verf overgaat lopen.

Tip 3. Download via deze link de template van de Nederlandse vlag en wimpel. Koningsdag-vlag-en-wimpel-sjabloon-Studio-Jocelyn

Succes met het maken van je Nederlandse vlag en wimpel. Wij hopen dat je ook veel plezier hebt van de Ikea Mala aquarel potloden en de Mala penselen. Als je meer Koningsdag knutsels wilt maken dan kun je op ons YouTube Kanaal nog meer inspiratie op doen. Maak bijvoorbeeld deze Koningsdag kroontjes. Je zal er heel hip bij lopen op Koningsdag!

Geef een antwoord