Moederdag hart tekenen

Binnenkort is het moederdag. Wij laten je hier zien hoe je voor moederdag een kleurrijk hart kan tekenen. Je kunt het zelf na tekenen of download het  gratis sjabloon en volg de stappen in deze tutorial.

Dit heb je nodig:

Stap 1.
Bekijk eerst de tutorial video om te zien hoe je deze Moederdag harten maakt. Je kunt gebruik maken van het gratis te dowloaden sjabloon, of teken met een potlood zelf een hartje in het midden van je A4 papier. Zorg dat het niet te klein is. Zet aan de zijkanten van het hartje de letter M.

Stap 2.
Wanneer de tekening naar je zin is, trek je de potlood lijnen over met de zwarte stift. Laat het opdrogen en gum daarna de nog zichtbare potlood lijnen weg met een gum.

Stap 3.
Neem nu je liniaal en leg het schuin over je tekening heen. Teken met de zwarte stift veel schuine lijnen van links naar rechts en van boven naar beneden. Hoe meer lijnen je trekt, hoe meer kleine vlakjes er ontstaan. Dat maakt het straks makkelijker om in te kleuren.

Stap 4.
Laat de zwarte stift goed drogen voor dat je begint. Kleur het hart en de letters in met warme kleuren bijvoorbeeld, rood, roze, oranje en geel. De achtergrond kun je inkleuren met koelere kleuren zoals blauw, paars en groen. Zo heb je een mooi contrasterend kleuren palette.

Stap 5.
Trek het hart en eventueel ook de letters over met glitter lijm. Nu sprinkt het er mooi uit.

Stap 6.
Laat alles goed opdrogen en zet je naam en de datum er bij. Je hebt nu een prachtig kunstwerk voor moederdag. Geef het aan je moeder of een andere stoere vrouw die jij lief hebt.

Veel pleizer met maken en geven.

Voor nog meer moederdag knutselwerken kun je op ons Youtube Kanaal kijken. Maak bijvoorbeeld een foto cubus, een bos bloemen gemaakt van een spirograaf, een pastel hartje en nog veel meer.

Geef een reactie