Moederdag foto kubus maken

Voor Moederdag kun je een hele speciale foto kubus maken je kunt vouwen en flippen! Plak er dierbare foto’s op die je herinneren aan mooie momenten. Van baby foto’s tot vakantie foto’s of andere dierbare herinneringen die bijzonder zijn voor jou en je moeder. Je kan het natuurlijk ook maken voor een andere stoere sterke vrouw in je leven die veel voor jou betekent.

Zo maak je het en dit heb je nodig:
– 8 houten blokken van dezelfde grootte
– foto’s
– ductape
– schuurpapier
– wasbenzine
– schaar
-liniaal
– lijm

Stap 1
We hebben houten blokken laten zagen van 5,8 cm, bij onze lokale hout handel. (Dit komt mooi overeen met de vierkante foto’s die je kunt laten maken bij de Hema. Daar komen we straks op terug.) Zorg ervoor dat alle houten blokken goed geschuurd zijn. Verwijder de scherpe randen en splinters met schuurpapier. Reinig de blokken nu met keukenpapier en wat schoonmaak middelen zoals wasbenzine. Zo haal je stof en mogelijk vette resten weg, dan blijft het ductape straks beter zitten.
Stap 2
Het is heel belangrijk dat je de blokken hout op de juiste manier verbindt, anders kan je fotokubus niet goed in- en uitklappen. Bekijk de instructies in deze YouTube-tutorial en bevestig je acht blokken aan elkaar met Ductape.
Stap 3
Als alle blokken goed aan elkaar zijn geplakt, kun je nu de foto’s er op lijmen. Je kunt een aantal grote foto’s gebruiken, kleine foto’s of een combinatie hiervan. Als je ervoor kiest grote foto’s te gebruiken, zorg er dan voor dat je de afbeelding zorgvuldig in vierkanten snijdt of knipt, zodat deze precies op de houten blokken passen. Gebruik een pen en een liniaal om rechte lijnen te tekenen. Je kunt ook kleine vierkante foto’s laten maken bij de Hema foto service. Ideaal!
Stap 4
Plak nu de vierkante foto’s op de blokken. Zorg ervoor dat je alles rechtop zet en dat je foto niet groter is dan het blok hout, anders kan de kubus niet goed in- en uitklappen. Laat het drogen voordat je de volgende foto erop plakt.
En dan nu feestelijk inpakken! Veel plezier met maken en geven.

Geef een antwoord