Manenschijn met Glow in the dark verf

Zie de maan schijn door de bomen… Zo schilder je de Manenschijn met Glow in the dark verf. Je kunt hier je klaslokaal mooi mee versieren of je schoorsteen thuis. We weten allemaal dat Sinterklaas en Zwart Piet dol zijn op mooie tekeningen en schilderijen. Deze is wel heel bijzonder, want wanneer je het licht uit doet, schijnt de manenschijn écht door de bomen.

Dit is wat je nodig hebt om ook zo’n mooi schilderij te maken voor de Sint en Piet:

– een stuk karton
– blauwe verf (niet te donker en ook niet te licht)
– een penseel
-een potlood
– een klein stukje karton om mee te stempelen
– iets dat een ronde vorm heeft, bijvoorbeeld een bordje, om te gebruiken als sjabloon voor de vorm van de maan
– witte verf
– Glow in the dark verf (zie de link bij de beschrijving)
– zwarte verf

Bekijk hier hoe wij onze manenschijn schilderij maken

Stap 1.
Schilder eerst het stuk karton helemaal blauw. Gebruik een middel blauwe kleur. Als je het te licht maakt dan valt de maan niet op en als je het te donker maakt vallen de takken van de boom niet genoeg op. Laat alles opdrogen en dan ben je klaar voor stap twee.

Stap 2.
Teken met potlood een cirkel om je ronde sjabloon heen. Zorg dat het ergens boven aan je karton staat, dan heb je nog plek genoeg voor de boom en de lossen takken. Schilder het rondje helemaal wit. Misschien heb je twee lagen witte verf nodig als het de eerste keer nog niet goed dekt.

Stap 3.
Als de maan is opgedroogd ga je er overheen met de Glow in the dark verf. Hoe meer lagen je van deze verf gebruikt hoe beter het zal gaan schijnen in het donker. Laat het goed opdrogen. De verf die wij gebruikt hebben is deze ‘Glow in the dark verf‘.

Stap 4.
Begin onderaan of aan de zijkant met de boomstam en de takken. De grote dikke takken kun je met een penseel aanbrengen. De kleinere takken kun je met een stukje karton makkelijk stempelen. Maak ze hoekig en grillig en zorg voor heel veel takken. Het staat heel mooi als je veel takken over de maan heen stempelt.

Stap 5.
Laat alles opdrogen. Om je maan goed te laten schijnen moet je je schilderij goed laten opladen bij een lamp. Schakel het licht in één keer uit en bewonder je manenschijn!

Voor meer Sinterklaas knutsel projecten kun je kijken op ons Youtube Kanaal. Bij de projecten hebben we voor het gemak sjablonen toegevoegd die je gratis kunt downloaden. Wel zo handig voor tijdens een knutselmiddag in het klaslokaal! Abonneer je en ontvang binnenkort ook onze mooie Kerst knutsel projecten! Veel plezier ermee.

Geef een reactie