Linker- en rechterhersenhelft in balans

Hersenen zijn fascinerend! Wist je dat je een linker hersenhelft en een rechterhersenhelft hebt? Beide hersendelen zijn verantwoordelijk voor verschillende dingen. Zo is bijvoorbeeld de linker kant van onze hersenen verantwoordelijk voor orde en patronen, logica, veiligheid, feiten, controle, woorden, theorie en kennis. De rechter kant van onze hersenen staat voor hele andere dingen. Bijvoorbeeld voor gevoel, verkennen, risico, verbeelding, loslaten, beelden praktijk en ervaringen.

   

Onze jonge kunstenaars hebben een studie gemaakt van deze twee hersenhelften en alles visueel in kaart gebracht met hun… rechterhersenhelft. Ze hebben gewerkt met potlood, zwarte fine liners, plakaat verf en stiften om deze prachtige illustraties te maken. Bekijk hier de online tentoonstelling en laat ze weten wat je er van vindt door een bericht achter te laten. Veel kijk plezier.

   

We hebben nog veel meer mooie tentoonstellingen online staan op ons Youtube Kanaal. Bekijk hier de playlist van eerdere tentoonstellingen. Als je je abonneert op ons kanaal kun je elke maand mee kijken bij de nieuwste tentoonstellingen. Daarnaast hebben we ook veel leuke creatieve projecten voor kids om thuis te doen. Veel plezier!

Geef een antwoord