Lang Leve Rembrandt

Lang Leve Rembrandt is de titel van de wedstrijd georganiseerd door het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit jaar staat in het teken van de 350ste sterf jaar van de wereldberoemde schilder Rembrandt van Rijn. Veel musea organiseren dit jaar daarom tentoonstellingen, wedstrijden en andere activiteiten rondom dit thema.

Onze leerlingen hebben met elkaar tijdens de teken en schilderlessen in onze studio, op 70 losse panelen van 20 bij 20 cm een reusachtige reproductie van de Nachtwacht geschilderd. Het geheel heeft natuurlijk niet de originele afmeting van de echte Nachtwacht, maar is toch nog steeds zeer imposant van formaat, namelijk 200 bij 140 cm.

De kale houten panelen werden eerst geprepareerd met gesso. Daarna hebben de jonge kunstenaars van een Nachtwacht poster hun eigen stukje van tien bij tien cm geknipt en zelf uit de losse hand op de houten panelen overgetekend. Vervolgens schilderden ze met acrylverf over de tekening heen.

Uiteindelijk creëerde een internationaal gemêleerde groep jonge kunstenaars in de leeftijd van 10 tot 17 jaar op zeventig houten tegels een machtig Rembrandt tafereel. Het was een heel gepuzzel om alle delen goed op elkaar aan te laten sluiten, maar uiteindelijk is dat gelukt. Trots als ik ben op hun uiteindelijke resultaat is nog zachtjes uitgedrukt, zeker gezien de beperking in tijd die we hadden, goed gedaan hoor allemaal.

Zie hier onze korte film over het maken van onze versie van de Nachtwacht.

We zenden deze film in naar het Rijksmuseum en wie weet worden we uitgekozen om deel te nemen aan de tentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ van 15 juli tot en met 15 september 2019 in het Rijksmuseum. Wordt vervolgd!

    

Geef een antwoord