Kunst voor WNF Tijger actie

Elk jaar zetten wij ons in voor een goed doel. Dit jaar is dat de Tijger actie van het Wereld Natuur Fonds. De afgelopen maanden hebben we samen heel veel tijgers getekend en geschilderd en de resultaten zijn geweldig!

Bekijk hier onze Tijger Kunst Tentoonstelling en help ons geld ophalen voor deze prachtige dieren.

 

Wanneer je een sms stuurt naar 4333 met de woorden: Tijger Kunst ,dan doneer je €3,00 aan dit goede doel. Je kunt ook een ander bedrag doneren via Ideal.

 

Met het geld dat we ophalen voor het WNF worden bewakingsteams opgezet met help van de bewoners en de plaatselijke tijgerbeschermers in de parken. De mensen daar krijgen extra trainingen en materiaal om de tijgers te helpen. Natuurlijk blijft het WNF ook actief bij het opzetten van nieuwe tijgerreservaten. Soms lukt het om de nationale parken met elkaar te verbinden met speciale tijgerroutes. Via deze stroken kunnen ze veiliger van het ene beschermde gebied naar het andere komen. Daarmee vergroten de tijgers hun jachtgebied en kunnen ze makkelijker bij elkaar komen om te paren.

Op de website van het WNF kun je zien hoeveel geld we al hebben opgehaald! Je kunt nog tot en met zondag 3 juni een bedrag overmaken.

De tijger is krachtig en sterk. Toch heeft hij onze hulp hard nodig! Er zijn nog maar 3900 tijgers over in het wild. En dat is veel te weinig. Daarom komen we samen in actie voor 2x zoveel tijgers.

De laatste tellingen geven aan dat sinds die afspraak gemaakt is, het aantal tijgers in het wild voor het eerst sinds tijden weer is toegenomen. Als de plannen worden waargemaakt is er een kans dat het doel van zesduizend tijgers in het volgende Jaar van de Tijger bereikt wordt. Dat is geen einddoel: het WNF gaat ook daarna door om deze prachtkat te beschermen.

Help jij ook mee? SMS dan: Tijger Kunst ,naar 4333 en doneer 3 euro. Dank je wel!

 

 

 

Geef een reactie