Kerstversiering maken met zilverfolie

Maak mooie Kerstversieringen met zilverfolie. Heel makkelijk, en super feestelijk. Maak je eigen unieke ontwerp en hang het in je Kerstboom of versier je Kersttafel er mee. Kijk eens hoe leuk onze Kerstversieringen zijn geworden! Bekijk hier wat je allemaal nodig hebt om deze kleurrijke Kerstversieringen te maken en bekijk de video voor extra tips om je kunstwerk speciaal te maken.

 

 

Wil jij ook zo’n Kerstbal maken, dan heb je dit nodig:

– krant/foam
– een rond object om omheen te tekenen zoals bijvoorbeeld een bord
– zilver folie
– balpen
– marker stiften
– gekleurd karton
– lijm

Stap 1.
Leg een aantal pagina’s kranten op je tafel. Dit zorgt er voor je ondergrond zacht is dat je balpen straks geen gat maakt in je zilverfolie. Leg je zilverfolie op je kranten laag.

Stap 2.
Leg het bord op je zilverfolie en maak een omtrek met de balpen. Nu heb je een perfect ronde vorm voor de Kerstbal.

Stap 3.
Maak een mooi Kerstontwerp met je balpen in de cirkel. Hoe meer lijnen en vormen je maakt hoe meer reliëf er ontstaat. Je kunt ook af en toe je zilverfolie omdraaien en op de achterkant wat lijnen trekken. Je zal zien dat dit een leuk effect heeft.

Stap 4.
Kleur je ontwerp in met marker stiften en knip het voorzichtig uit. Plak het op een gekleurd stuk papier voor de stevigheid en geeft het een mooie plek.

Bekijk hier de tutorial over deze techniek en probeer het zelf ook eens uit. Je kunt naast Kerstballen ook Kerstbomen of Kerststerren maken.

© Studio Jocelyn 2018

TEKENLES IN JOUW KLAS
Wist je dat ik ook leuke online tekenlessen geef in de klas via het digitale schoolbord of chromebooks?
Kijk hier voor meer informatie en misschien zien we elkaar binnenkort!