Kerstbomen weven

Kerstbomen weven, een origineel knutselwerk voor de Kerstdagen. Leuk voor thuis of in de klas en je kunt er eindeloos op variëren.
Met deze creatieve opdracht oefenen kinderen hun fijne motoriek, inkleuren, knippen en weven. Een perfecte manier om de hand oog coördinatie te ontwikkelen.
Volg de stappen en bekijk de tutorial en maak er wat moois van.

Dit heb je nodig:

– A4 wit 100 grams papier
– stiften of verf
– schaar
– eventueel het te downloaden sjabloon

Stap 1.
Teken twee gelijke Kerstbomen op een A4. Teken over de ene boom horizontale lijnen en op de andere boom verticale lijnen. Zorg dat de lijnen ongeveer een centimeter uit elkaar staan. Voor het gemak kun je ook gebruik maken van dit sjabloon, dan zit je meteen goed. Studio-Jocelyn-Kerstboom-weven.

Stap 2.
Je kunt Kerstballen of sneeuwvlokken op het sjabloon tekenen, zo geef je je eigen draai aan het ontwerp. Kleur de twee Kerstbomen in met ongeveer dezelfde kleur groen. De achtergrond kun je inkleuren met twee kleuren die op elkaar lijken. Bijvoorbeeld rood en oranje of blauw en paars.

Stap 3.
Knip de boom met horizontale strepen uit en leg even weg. De boom met verticale strepen vouw je eerst door midden. De boven en onderkant geef je ook een vouw. Bekijk op de tutorial hoe je dat het beste kunt doen.

Stap 4.
Weef nu de horizontale stroken door de verticale stroken heen en schuif de stroken steeds naar de onderkant. Let goed op dat je boom goed over de andere boom heen valt. Niet alle horizontale stroken zullen passen, haal er af en toe een tussen uit als je ontwerp wat is verschoven.

Stap 5.
Je kunt de randen eventueel bevestigen met een beetje lijm.

Stap 6.
Bewonder nu je werk en geef het een mooi plekje in je kamer of in het klaslokaal.

Wil je nog meer mooie kunstwerken maken voor de Kerstdagen? Bekijk onze Kerstplay list op ons Youtube Kanaal. Bijvoorbeeld deze Schattige Kerstuiltjes met foute Kersttruien

 

 

Geef een reactie