Kerst tentoonstelling 2018

Onze Kersttentoonstelling 2018 is hier online te zien. Prachtige Kerstballen gemaakt met zilverfolie reliëf motieven en stiften. Alle leerlingen ontwierpen tijdens de teken- en schilderlessen een unieke Kerstbal en verwerkte daar hun naam in en een kerstwens in hun eigen taal. Deze Kerstversiering staat niet alleen mooi bij daglicht, maar is ook heel sfeervol met Kerstlampjes aan. De Kerstballen reflecteren het licht zo mooi.

Bekijk hier de film:

 

Wil jij ook zo’n Kerstbal maken, dan heb je dit nodig:

– krant
– een rond object om omheen te tekenen zoals bijvoorbeeld een bord
– zilver folie
– balpen
– marker stiften
– gekleurd karton
– lijm

Stap 1.
Leg een aantal pagina’s kranten op je tafel. Dit zorgt er voor je ondergrond zacht is dat je balpen straks geen gat maakt in je zilverfolie. Leg je zilverfolie op je kranten laag.

Stap 2.
Leg het bord op je zilverfolie en maak een omtrek met de balpen. Nu heb je een perfect ronde vorm voor de Kerstbal.

Stap 3.
Maak een mooi Kerstontwerp met je balpen in de cirkel. Hoe meer lijnen en vormen je maakt hoe meer reliëf er ontstaat. Je kunt ook af en toe je zilverfolie omdraaien en op de achterkant wat lijnen trekken. Je zal zien dat dit een leuk effect heeft.

Stap 4.
Kleur je ontwerp in met marker stiften en knip het voorzichtig uit. Plak het op een gekleurd stuk papier voor de stevigheid en geeft het een mooie plek.

Bekijk hier de tutorial over deze techniek en probeer het zelf ook eens uit. Je kunt naast Kerstballen ook Kerstbomen of Kerststerren maken.

Abonneer je op ons Youtube Kunst Kanaal en ontvang het hele jaar door leuke teken- schilder- en knutsel projecten. Wij voegen makkelijke sjablonen toe die je gratis kunt downloaden om het net wat makkelijker te maken. Maak bijvoorbeeld voor de Kerstdagen een Kerst rendier, Kerstboom weefsel, Kerstboom Zentangle en nog veel meer.

Geef een antwoord