ijs maken

We gaan ijs maken! Geen ijsje dat je kunt opeten maar wel een ijsje dat je voor eeuwig kan bewaren! Je kunt zelf bedenken of je aardbeien ijs, bananen ijs, chocolade ijs, kersen ijs of citroen ijs wilt maken. Verzamel wat materiaal bij elkaar en volg stap voor stap deze aanwijzingen.

Dit heb je nodig:
– karton of papier
– verf
– penselen
– dikke zwarte stift
– sjabloon van ijsje 1 Studio-Jocelyn-IJs-maken-1
– of sjabloon van ijsje twee Studio-Jocelyn-IJs-maken-2
– tutorial ‘How to paint an ice-cream’

Stap 1.
Download één van de sjablonen en print het uit op een stuk papier of karton. Als je zelf goed kan tekenen kun je ook je eigen variant maken. In ons voorbeeld hebben we de achtergrond al een kleur gegeven. Tip: kies een contrasterende kleur uit. Als je een roze kersen ijsje schildert, maak de achtergrond dan groen of blauw. Als je een munt ijsje schildert, maak dan je achtergrond bijvoorbeeld rood of roze.

Stap 2.
Schilder het ijs in met drie verschillende tinten van dezelfde kleur. Bijvoorbeeld, licht roze, middel roze en donker roze als je een aardbei ijsje maakt.
Bepaal waar je lichtbron vandaan komt en zorg ervoor dat je ijsje lichte, middel en donkere streken heeft. Hoe meer contrast in je ijsje hoe mooier het zal worden.
Zie de tutorial als voorbeeld en schilder mee.

Stap 3.
Het hoorntje van het ijsje schilder je in een middel bruine kleur. Houd weer rekening met de lichte kant (aan de kant waar jouw lichtbron schijnt) en een donkere kant voor de schaduw zijde. Maak een mooie overgang van licht naar donker.

Stap 4.
Schilder er nu ruitjes overheen zodat het lijkt op het traditionele hoorn van een ijsje. Bekijk de video om te zien hoe je dat het beste kunt doen.

Stap 5.
Nu kun je onder je ijsje een schaduw creëren. Bedenk weer waar je lichtbron vandaag komt.

Stap 6.
Versier je ijsje met spikkels, snoepjes, stukjes fruit, chocolade stengels of een parasolletje.

Stap 7.
Vergeet je werk niet te signeren!

Stap 8.
Hang je ijsje op aan de muur en creëer met je klas een ‘coole’ muur.

Veel plezier met maken!

Geef een antwoord