Hoe teken ik een schattig katje

Zie hier hoe je een schattig katje kunt tekenen. Volg de stappen in de video en teken het na. Maak er een lapjes kat of streepjes kat van of een rode of zwarte kat. Teken zelf je eigen ontwerp. Voor meer teken instructie filmpjes ga je naar mijn Tutorial pagina.

Houden jouw kinderen ook van tekenen en schilderen? Het is een perfecte manier om hand oog coordinatie te verbeteren en hun fantasie te stimuleren. Waarom?…

Het digitale tijdperk
Vandaag de dag pakken kinderen al snel een telefoon, tv, computer scherm of video spel. Dit is de moderne vorm van vermaak en stimuleert weinig creativiteit. Tekenen en schilderen geeft de mogelijkheid tot persoonlijke expressie en creativiteit. Het brengt een aantal vaardigheden met zich mee, zoals probleem oplossend vermogen, stimuleert de verbeelding en verbetert hand oog coördinatie en fijne motoriek. Daarnaast helpt het bij besluitvorming en observerend vermogen.Als kinderen tekenvaardigheden leren, kijken ze anders naar de wereld om zich heen.

Het inspireert en leert kinderen om vergelijkingen te maken in vormen, afmetingen en dimensies. Ze ervaren het gebruik van structuur en kleur, het verschil tussen groot en klein, dichtbij en ver weg en licht en donker.

Psychologische voordelen
Naast fysieke vaardigheden heeft het leren tekenen en schilderen ook emotionele plus punten. Bijvoorbeeld, kinderen die leren tekenen zullen meer zelfvertrouwen krijgen. En daarnaast leren ze het belang van doorzetten.

Oefening baart kunst
Wie oefent wordt beter en hard werken word beloond. Het is belangrijk om een portfolio van hun werk bij te houden om terug te kunnen kijken op werk van vroeger. Zo creëer je zelfvertrouwen en zelf bewust zijn tijdens het opgroeien.

 

Geef een antwoord