Hoe maak ik een Eenhoorn

 

Het is een echte rage, alles is Eenhoorn. De prachtige mythische dieren komen in heel veel sprookjes voor en spreken tot de verbeelding. In je fantasie bezitten de horens toverkrachten, hun manen wapperen in de wind en ze komen te voorschijn als het volle maan is… dit is in ieder geval mijn interpretatie :-).

Inspiratie genoeg om eens te kijken of we er zelf een kunnen maken. Je hebt in ieder geval de volgende spullen nodig om deze Eenhoorn te kunnen maken.

Dit is wat je nodig hebt:
– achter karton
– dik wit papier
– glimmend goud of zilver papier
– gekleurd papier voor de manen
– glitter
– lijm
– een schaar
– de sjablonen zijn hier te downloaden How-to-make-a-Unicorn

Als je het lastig vindt om een paarden hoofd te tekenen dan help ik je een handje. Op deze pagina zie je de sjablonen van het hoofd, de nek, de oren en de manen. Print ze uit en maak het jezelf even makkelijk.

Knip eerst alle sjablonen uit en bekijk welke delen je in welke kleur wilt uitknippen. Je kunt verschillende combinaties maken. Een eenhoorn is meestal wit van kleur, dus fel gekleurde lokken of manen in pastel tinten zullen heel mooi staan. Kies jij maar wat je mooi vindt!Hier een tip, als je om je sjabloon heen tekent op de gekleurde stukken papier, let er wel op welke kant van het papier je dit doet. Je uitgeknipte onderdeel kan anders in spiegelbeeld uit komen.

Knip het hoofd, de manen, de oren en de hoorn uit en leg ze neer op je achterkarton. Lijm alle delen vast. Teken eerst met een potlood heel licht het oog, de neus en de mond op het gezicht. Als je tevreden bent over de uitdrukking van je eenhoorn, dan kun je deze onderdelen overtrekken met een stift.

En dan kan er nu glitter op! Vloeibare lijm werkt het beste. Teken met de lijm wat haren in de lange lokken en dan bedek je dat met verschillende kleuren glitter en sterretjes. Zie hier het voorbeeld.

Veel plezier!

De oplettende knutselaar zal zien dat we deze knutsel al eerder hebben gedaan afgelopen december, in de vorm van Amerigo, het paard van Sinterklaas.

Geef een antwoord