Herfst boom gemaakt met knopen

Deze herfst boom is gemaakt van heel veel oude knopen. Grote en kleine knopen in heel veel verschillende kleuren en vormen. Maak een collage van knopen en creëer een sfeervol herfst tafereel. De knopen vond ik bij een Kringloop zaak.

Dit heb je nodig en zo maak je het.

  • een stuk karton of een MDF plankje
  •  veel oude knopen
  • lijm

Verzin eerst de vorm van de boom die je wil maken. Hoe groot maak je de stam en hoeveel takken komen uit de stam? Gebruik bruine knopen voor de stam en de takken. Voor de bladeren kun je gekleurde knopen gebruiken, bijvoorbeeld rood, oranje, geel of groen, of een combinatie van goud en zilveren knopen.

Zorg dat alles goed vast zit en laat alles goed drogen. Je kunt op de achterkant van je MDF plankje een haak bevestigen zodat je deze netjes aan de muur kunt ophangen.

Veel plezier met maken.

Wij hebben nog veel meer leuke herfst projecten die geschikt zijn om thuis of op school in de klas te maken. Bijvoorbeeld een schattige egel of een rode paddenstoel met witte stippen,  of een gekke gele paddenstoel of lange kleurrijke paddenstoelen. Je vindt deze creatieve projecten op deze website of op ons YouTube Kanaal. Als je je abonneert krijg je een bericht wanneer ons volgend project online staat.

 

Geef een reactie