Halloween vleermuizen maken

Halloween vleermuizen maken met vieze tandjes en grote enge gekleurde ogen…
Met deze spookachtige Halloween vleermuizen pimp je je huiskamer tot een waar spookhuis! Ze zijn makkelijk te maken met simpele knutsel spullen en een aantal ingrediënten uit de keuken.

Laten we beginnen, je hebt nodig:
-wat karton
-een zwarte stift
-zwarte verf
-een penseel
-een schaar
-hete pistoollijm
-klei
-oogjes
-een paar korrels rijst
-grote saté prikkers

Stap 1
Teken een vleermuisvleugel op een stuk karton en knip het uit. Trek deze vleugel over op een ander stuk karton en knip het uit. Nu hebt je twee even grootte vleermuizenvleugels. Verf ze aan twee kanten zwart met acrylverf en laat ze drogen.

Stap 2
Maak een balletje van klei en duw er wat ogen in. Zorg dat ze goed blijven zitten. Steek een lange saté prikker aan de onderkant van het balletje klei. Steek nu wat kortere stokjes aan de zijkanten van het balletje voor de vleugels. Laat alles uitharden.

Stap 3
Verf het balletje klei en de saté stokjes zwart en laat alles drogen.

Stap 4
Lijm de korrels rijst onder de ogen zodat het op tandjes lijken.

Stap 5
Lijm de vleugels op de korte stokjes en zorg dat ze goed vast zitten. Je kunt met het hete lijmpistool nu een zigzag motief op de vleugels lijmen. Rond de oogjes kun je ook een randje lijm aanbrengen, zo creëer je een soort ooglid en je zorgt er voor dat ze niet meer los komen. Pas wel op dat het plastic van het oogje niet gaat smelten.

Stap 6
Versier eventueel de vleugels met een zilveren pen. Je Halloween Vleermuis is nu klaar. Je kunt de lange saté prikker in een planten pot steken, zo lijkt het alsof je vleermuis tussen de planten fladdert. Spookey!

Bekijk ook de tutorial DIY Halloween Bats en volg alle stappen zoals hier beschreven.

Geef een antwoord