Escher kunst maken

In deze tutorial gaan we kunst maken dat geïnspireerd is op de kunstenaar Escher. Je weet wel, die kunstenaar die onmogelijke tekeningen maakte van niet kloppende trappen, vormen die in de knoop lijken te zitten en dieren die geleidelijk veranderen in andere dieren. Hij maakte kunst met patronen die zich steeds herhalen en dat geeft een heel gaaf effect! Je kunt er eindeloos mee variëren.

Zo maak je het en dit is wat je nodig hebt:

– klein vierkant papiertje
– A3 papier
– potlood
– zwarte stift
– donkere kleur balpen
– foam rubber
– plakband
– schaar
– stiften, verf, zachte pastels, olie pastels of potloden

Stap 1.
Knip een figuurtje uit je kleine stukje papier op de manier zoals het wordt uitgelegd in deze tutorial. Vouw je kleine stukje papier door midden. Vouw het weer open en teken op een helft een figuur die je kunt uitknippen.

Stap 2.
Knip het figuurtje in één stuk uit en plak het vast aan de andere zijde van je papiertje met plakband.

Stap 3.
Vouw nu je papiertje nogmaals dubbel, teken een figuurtje er op met je potlood en knip het in één stuk uit. Plak het weer aan de andere zijde vast met plakband.

Stap 4.
Nu heb je een hele abstracte vorm gemaakt. Leg je vorm op het stukje foam rubber en trek het over met je balpen. Knip je vorm nu netjes uit.

Stap 5.
Je hebt nu een mal gemaakt die je kunt gebruiken om de vorm mee over te trekken op je A3 papier. Gebruik eerst het potlood om alles over te trekken. Als je tevreden bent met het resultaat kun je de potlood lijnen nu overtrekken met je zwarte stift.

Stap 6.
Kleur de vormen in met stift, verf, zwachte pastels, olie pastels of potloden. Je kunt gebruik maken van contrasterende kleuren en de vormen om en om kleuren. Of bedenk zelf een mooie kleuren combinatie. Wanneer je  alles hebt ingekleurd kun jee eventueel de zwarte lijnen nog een keer overtrekken voor een extra strak effect.

Vergeet niet je naam op je kunstwerk te zetten en natuurlijk ook de datum.

Veel plezier met maken!

Voor nog meer creatieve kunst projecten ga je naar ons YouTube Kunst Kanaal. Abonneer je, dan krijg je alle nieuwe video’s gelijk in je e-mail box zodra ze worden geüpload.

Geef een antwoord