Een tekenles in groep zes

Een tekenles geven in groep zes? Maar natuurlijk wil ik dat… Elk jaar geef ik een tekenles op de school van mijn zoon, gewoon omdat het leuk is om te doen! Al die enthousiaste bekkies… Iets kleurrijks, persoonlijk en het moet makkelijk op te hangen zijn in het klaslokaal en in de gang. Al brainstormend en snuffelend in mijn tekenarchieven vond ik een leuk project voor deze creatievelingen.

 

Zo’n smartboard in de klas is wel een uitkomst. De kids bekeken de tutorial die ik online had gezet op het grote scherm voor in de klas en kregen vast een idee hoe de tekening er uit zou komen te zien. Deze les ging over contrasterende kleuren. Oranje – blauw, geel – paars, groen – rood. Om de les te ondersteunen had ik de kleurenwiel gemaakt die voor in de klas opgehangen werd. Deze les ging over contrasterende kleuren. Oranje – blauw, geel – paars, groen – rood. Om de les te ondersteunen had ik dit kleurenwiel gemaakt die voor in de klas opgehangen werd. De juf had alle spullen al klaar gezet. Als je dit project ook wil uitproberen, dan heb je het volgende nodig:

– een vel A4 wit papier (liefst 100 gram)
– potlood
– liniaal
– zwarte stift
– wasco krijtjes in geel, oranje, groen, blauw, paars, rood en zwart
– eventueel zwart papier iets groter dan A4 om de tekening in te lijsten.
– lijm
– kranten voor op tafel om de boel schoon te houden

 


Stap 1
Leg je A4-tje horizontaal voor je neer en zet met potlood een stip ongeveer in het midden van je blad.

Stap 2
Maak met je liniaal een kruis door je stip heen. Daarna trek je ook nog eens een horizontale lijn. Je hebt nu zes vakken getekend op je papier.

Stap 3
Teken nu de letters van je naam groot op je papier. Zet ze zo neer dat alle vakken een stuk letter hebben.
Maak je letters hol van binnen zodat je ze straks kunt inkleuren.

Stap 4
Wanneer je tevreden bent over je letters, trek je alle getekende lijnen en letters over met een zwarte stift. Gum eventueel potlood resten weg.

Stap 5
Begin rechts boven met oranje. Kleur het vak in en laat de stukken letter wit.
Kleur de letter delen die in het tegenovergestelde vak ook oranje.

Stap 6
Het volgende vak, rechts onder kleur je in met geel. Het tegenovergesteld vak krijgt gele letterdelen.

Stap 7
Zo ga je rond totdat je alle vakken en letters hebt gevuld.

Er ontstaat een heel leuk vrolijk resultaat dat je in het klaslokaal of in de gang kunt hangen. Een echt persoonlijke blikvanger waar elke juf  en meester trots op mogen zijn. Als je deze les ook wilt uitproberen, gebruik dan deze tutorial voor dit project. Veel plezier ermee!

Wil jij je kind ook meer stimuleren creatief bezig te zijn? Abonneer je dan op ons YouTube Kanaal en laat je inspireren door alle online teken- schilder- en knutsel projecten. Laat ons zien wat jullie maken! Wie weet win je een gratis proefles bij ons in de studio…

Even binnen kijken in de studio?

 

Geef een antwoord