Duurzaam knutselen met Sinterklaas

Duurzaam knutselen met Sinterklaas is helemaal hot! En why not!
Wij maken Amerigo, het paard van Sinterklaas van gerecycled karton. Kijk eens in je papierbak voor lege kartonnen dozen of vul materiaal. De buitenkant van zo’n doos is vaak bedrukt met felle kleuren, maar de binnenkant heeft een mooie neutrale grijs of witte kleur. Perfect materiaal om het paard van Sinterklaas mee te knutselen.

Om het jullie makkelijk te maken hebben we hier de sjablonen voor je.  De nek van Amerigo: Studio-Jocelyn-Amerigo-collage-01 en het Hoofd van Amerigo: Studio-Jocelyn-Amerigo-collage-02. Print het uit en zie op het filmpje hoe je de mal kunt gebruiken om de nek, het hoofd en de oren te maken.  Bekijk het filmpje ‘Amerigo knutselen‘.

Nu heb je het hoofd, de nek en de oren van wit en grijs karton uitgeknipt. De ogen kun je maken van gekleurd karton dat je vast ook wat van vindt in je papier bak. Zoek iets zwarts of bruin en vergeet niet om zo’n mooi wit stipje in z’n oog te plakken. Dan creëer je een mooie schittering in z’n oog. Net of Amerigo naar je knipoogt. Onder aan de nek kun je ook wat witte stippen aanbrengen. Jij hebt vast oogt voor detail.
Gebruik donkere kleuren om een neusgat mee te maken en een glimlachende mond.

De manen kun je uitknippen van karton of misschien vind je wel bijzonder vul materiaal zoals wij. Wees creatief en gebruik wat je ter handen hebt.

En dan nu, de wortel voor het paard van Sinterklaas. Wij gebruikten stukken vilt zodat ze mooi afsteken tegen het gerecyclede wit en grijze karton. Plak alles aan elkaar en je hebt een fantastisch paard van Sinterklaas.

Bekijk hier de mooie Amerigo collages die gemaakt werden in groep 5 op een Haagsche Basisschool.

Wil je nog meer mooie Sinterklaas en Zwarte Piet knutsel projecten maken? Bekijk dan hier onze Sinterklaas playlist. Hier zie je hoe je het Grote Boek van Sinterklaas kan maken, of een kleurrijk portret van Sinterklaas of Zwarte Piet. Om het makkelijk te maken hebben we de sjablonen er voor je bij gezet. Volg de link en knutselen maar!

Veel plezier.

  

Geef een antwoord