Draken oog tekenen

Zo teken je een grote angstaanjagende draken oog… een mooie tekenopdracht voor de donkere Halloween dagen. Onze leerlingen probeerde deze techniek in pastel uit tijdens onze teken en schilderlessen in de studio. Prachtige resultaten! Willen jullie het ook proberen? Dit is wat je nodig hebt en zo maak je het.

  • Gekleurd pastel papier 180 gram
  • hb teken potlood
  • wit krijtje
  • gekleurde pastels


Stap 1.
Schets eerst met je teken potlood een groot ovaal oog in het midden van je papier. Zorg dat je wat ruimte om het oog bewaard voor de schubben.

Stap 2.
Teken de schubben om het oog heen. Maak ze niet te klein, dan kun je de schubben straks makkelijker inkleuren.

Stap 3.
Kleur één voor één de schubben in. Zorg ervoor dat je de schubben zo inkleurt dat ze bol lijken. Dat doe je door één kant heel licht te kleuren en de andere kant juist heel donker. Dus als je bijvoorbeeld voor de kleur rood kiest, is de ene kant licht rood, het midden van je schub is middelrood en de schaduw kant van de schub is donker rood. Zorg dat je lichtbron steeds van dezelfde kant komt.

Stap 4.
Kleur met een contrasterende kleur het oog in.  In ons voorbeeld maken we rode schubben, dan is je contrasterende kleur groen. Gebruik verschillende tinten groen om het oog mee te vullen. Als laatste geef je met een wit krijtje een veeg over de oogbal. Dit geeft een mooi nat en rond effect.

Tips
Mooie kleur combinaties samen zijn, rood en groen, geel en paars, oranje en blauw bijvoorbeeld. Dit noem je contrasterende kleuren.

Veel plezier met maken.

Voor meer Herfst en Halloween teken en knutsel ideeën kun je kijken op ons YouTube Kanaal. Kijk bijvoorbeeld hoe je een schattig egeltje kunt schilderen of gekke paddenstoelen. Of heksenlaarsjes, oogbalslijm, vleermuizen en nog veel meer.

Geef een reactie