DIY Kerst cadeau Foto Kubus maken

Maak een mooi Foto Kubus voor iemand die speciaal voor je is. Leuk voor onder de Kerstboom als Kerst cadeautje!
Gebruik je mooiste, leukste en grappigste foto’s!

Dit heb je nodig om een foto kubus te maken:

– 8 houten blokken van dezelfde maat
– foto’s
– ductape
– schuurpapier
– wasbenzine
– schaar
– lijm

Stap 1
Zorg er voor dat alle houten blokken goed zijn geschuurd. Haal de scherpe randen en splinters er af met schuurpapier. Maak ze schoon met keukenpapier en wat wasbenzine. Zo haal je het stof en eventueel vettige (sticker) resten er af. Wij hebben deze blokken op maat laten maken bij Hubo.

Stap 2
Let hier goed op! Het is heel belangrijk dat je de blokken precies goed aan elkaar vast maakt anders kan je kubus straks niet goed in en uitklappen. Bekijk de plak instructies op de YouTube tutorial (zie beneden) goed en zet je acht blokken precies zo in elkaar.

Stap 3
Als alle blokken goed aan elkaar geplakt zijn dan kun je nu je foto’s er op gaan plakken. Je kunt er voor kiezen om alle vlakken met een aantal grote foto’s te beplakken. Deze foto’s kun je zorgvuldig in vierkanten knippen, zodat ze precies op de houten blokken passen. Gebruik een pen en een liniaal om rechte lijnen te trekken en knip de foto in stukken.

Stap 4
Plak nu de vierkanten op de blokken. Zorg dat je goed recht plakt en dat je foto echt niet groter is dan het blokje hout, anders kan de kubus straks niet goed in en uitklappen. Laat het goed opdrogen voordat je de volgende foto op plakt.

Je kunt ook kiezen om veel kleine foto’s gebruiken in plaats van een grote. Of combineer een aantal grote foto’s en kleine foto’s met elkaar. Wij bestelde vierkante foto’s bij de Hema. Je maakt zo je eigen vakantie collage in je foto kubus. Leuk voor jezelf of om als cadeau te geven aan iemand.

Veel plezier met maken!