Diamant tekenen

Een diamant tekenen dat glinstert in het licht… Wij tekenen in deze les diamanten met verschillende kleuren potloden. Oh ja, voor het gemak hebben we ook een sjabloon voor je gemaakt. Deze hebben we tijdens onze teken en schilderlessen in onze studio uitgeprobeerd en de resultaten zijn fantastisch. Hier volgt de tutorial en een lijstje van wat je nodig hebt aan materialen.

   

Stap 1.
Download en print het sjabloon of teken mee met de tutorial. Trek een ronde cirkel om het bord heen zodat er een perfecte cirkel op je A4 papier komt. Neem je geodriehoek en volg de stappen in de film.

Stap 2.
Zoals je ziet zijn er allemaal driehoekjes ontstaan in je cirkel. Deze kun je nu gaan inkleuren met je kleurpotloden. Tip, gebruik niet te veel verschillende kleuren in je diamant. Gebruik bijvoorbeeld twee kleuren en varieer met lichte en donkere tinten. Dus bijvoorbeeld, verschillende tinten grijs en blauw door elkaar. Of blauw en paars of misschien wel geel en roze. Bekijk de verschillende voorbeelden in de tutorial.

Stap 3.
Kleur alle vlakken in. Hoe meer contrast je gebruikt, hoe mooier je diamant zal schitteren.

Tips
Gebruik potloden met een scherpe punt.
Gebruik veel lichte en donkere tinten van dezelfde kleuren.
Gebruik een liniaal of geodriekhoek om alle lijnen recht te tekenen, dit geeft het beste effect.
Je kunt je diamant eventueel ook uitknippen.

Hou jij van schitterende objecten? Probeer dan ook eens een mooie zeepbel te tekenen met zachte pastels op zwart papier. Deze tutorial en nog veel meer andere leuke projecten staan op ons Youtube Kunst Kanaal. Abonneer je en blijf op de hoogte van nieuwe creatieve teken, schilder en knutsel projecten.

Veel plezier!

Geef een antwoord