Delft blauwe tegeltjes

De wereld beroemde Delft blauwe tegeltjes waren in de zestiende eeuw al heel populair. Het was een teken van status en er werden hele wanden mee betegeld. De afbeeldingen op de Delft blauwe tegeltjes variëren van traditionele plaatjes zoals honden, katten, windmolens, huizen tot hele stoute taferelen…

Deze kleine Delft blauwe tegeltjes hebben ons ook geïnspireerd. Onze jonge leerlingen hebben tijdens de teken- en schilderles de tentoonstellingswand  betegeld met Delft blauwe tulpen, spelende kinderen, draaiende windmolens, ouderwetse klompen en zelfs een fietser trappend tegen de wind. Kijk zelf maar naar de tentoonstelling. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kun je het ook hier online bekijken.

 

Elke maand hangt er een nieuwe tentoonstelling aan de wand. Je kunt de vorige kunstwerken hier bekijken in de tentoonstelling playlist. We vinden het leuk als je onder de film een berichtje achterlaat en ons laat weten wat je er van vindt.

Woon jij in de omgeving van Den Haag en lijkt het jou ook leuk om een keer een proefles mee te draaien? Stuur ons een e-mail en dan kunnen we een keer een afspraak maken. Wie weet maak jij dan ook zo’n leuk ouderwets Delfts blauw tegeltje. Als je niet in de buurt woont dan kun je ook online met ons mee doen. Wij hebben een Youtube Kanaal met leuke teken- schilder- en knutsel ideeën. Binnenkort staan er leuke projecten op voor de feestdagen. Doe je ook mee? Kijk dan snel hier.

Geef een reactie